Течни полиуретанови хидроизолации

ЕДНОКОМПОНЕНТНИ, ОБМАЗВАЩИ ХИДРОИЗОЛАЦИИ НА ПОЛИУРЕТАНОВА ОСНОВА ЗА ПОЛАГАНЕ ПОД ПЛОЧКИ ИЛИ КАТО КРАЙНО ПОКРИТИЕ ЗА ОТКРИТИ ТЕРАСИ ИЛИ ГЕОМЕТРИЧНО СЛОЖНИ ПОКРИВНИ ПОВЪРХНОСТИ

Продуктите от гамата Alsan на SOPREMA са едно отлично допълнение към богатата гама от хидроизолационни материали на френския производител.
Изключително подходящи за тесни тераси или такива с много елементи за обработка, бани или други мокри помещения, при които крайната настилка е плочки или двойни подове, сложни повърхности на които хидроизолацията има функцията и на декоративен елемент, сградни елементи за озеленяване и др.

Характерна особеност за този вид материали е, че там където крайната настилка е плочки , Alsan се полагат върху замазката с дебелина 1-1,5 мм. и плочките се лепят директно върху хидроизолацията с обикновени флексови лепила за плочки.

Полагането се извършва с четка или валяк на 2 до 3 слоя , като на последната ръка се добавя и чист кварцов пясък за осигуряване на сцепление с лепилото за плочки.

След изсъхване Alsan запазва характерната еластичност за всички материали на полиуретанова основа и осигурява изключително висока адхезия с основата.

За полагане на системата Alsan основата трябва да е суха и обезпрашена и предварително грундирана с грунд от същата система. Температурата за полагане е в диапазона +5 / +35оС

В зависимост от начина на ползване на системата Alsan , материалите могат да бъдат с UV защита или без такава, както и с повишена износоустойчивост ако се ползват в слабонатоварени, пешеходни зони или открити спортни съоръжения, като крайно покритие или за хидроизолация на покриви със сложна повърхнина, като куполи и други подобни.

1. Течни полиуретанови изолации – гама ALSAN


Alsan 310

Готова за употреба течна полиуретанова хидроизолация с UV защита за външна употреба, за зони без движение по тях / перголи, куполообразни повърхности, бордове и други подобни/

технически фиш » PDF


Alsan 400

Готова за употреба течна полиуретанова хидроизолация без UV защита за полагане на използваеми тераси или открити площи, върху които ще има друг вид крайна настилка / плочки, двойни подове, изкуствена трева и др.

технически фиш » PDF


Alsan 500

Готова за употреба течна полиуретанова хидроизолация с UV защита за външна употреба, износоустойчива, за полагане на използваеми тераси или открити площи като крайно покритие.
Може да се положи и върху вече съществуващи плочки, при спазване на технологията на производителя.

технически фиш » PDF


Alsan 500 FT

Готова за употреба безцветна течна полиуретанова хидроизолация с UV защита за външна употреба, износоустойчива, за полагане на използваеми тераси или открити площи като крайно покритие.
Може да се положи и върху вече съществуващи плочки, при спазване на технологията на производителя.

технически фиш » PDFAlsan Flashing

Готова за употреба течна полиуретанова хидроизолация с UV защита за външна употреба, съвместим с битум. За обработка на бордове, корита и други места, труднообработваеми газопламъчно.
Подходящ също за локални ремонти на съществуващи битумни хидроизолации.

технически фиш » PDF


държим на детайла
качествени продукти
устойчиви решения